Прескочи към информацията за продукта
    1 от 2

    Шипка с Витамин С - БИО (SKU: vitaC )

    Шипка с Витамин С - БИО (SKU: vitaC )

    Обичайна цена 34.90 лв BGN
    Обичайна цена Цена при разпродажба 34.90 лв BGN
    -Liquid error (snippets/price line 90): divided by 0% OFF Разпродадено

    🚚 Експресна доставка до 48 часа 

    📞 Телефон за бърза поръчка: +359888022777   (пон - пет/9:00ч - 17:00ч)

    Описание на продукта

    Растителна капсула с шипка и с витамин C като аскорбинова киселина.

    Предназначение:

    Подсилва имунните функции и осигурява необходимия на организма Витамин С. Мощно антиоксидантно действие, осигурява на организма незаменимите Омега 3 и Омека 6 мастни киселини, допринася за ускоряването на метаболизма, подобрява физическата и умствената активност, подпомага и поддържа кожата, действа положително при психически разстройства, сезонни неразположения, депресивни състояния, подтиснатост, подпомага сърдечно съдовата система, подпомага нервната система, спомага за синтезирането на колаген за нормалното функциониране на кръвоносната система, допринася за намаляване на умората и изтощението, подобрява усвояването на желязото, спомага за предпазването на клетките от окислителен стрес, допринася за възстановяването на редуцираната форма на витамин E.

    Съдържание:  Сушен плод от шипка 200 mg, Витамин C, като аскорбинова киселина - 300 mg

    Начин на употреба: 
    Препоръчва се прием на две капсули дневно – сутрин и вечер преди хранене.
    Продуктът не е лекарствено средство.
    Използвайте продукта само като хранителна добавка.
    Продуктът не замества разнообразието в храната.

    Опаковка:  60 капсули х 500 мг.

    Характеристики

    Сушен плод от шипка

    Още в древността шипката е призната като ценно и лечебно средство. Бащата на медицината, Хипократ, а и други древногръцки учени като Теофраст и Диоскорид са оценявали високо ползите от шипковия плод. Предписвали са го като противовъзпалително средство за множество различни заболявания.

    Шипковият плод е истински „поливитаминен концентрат“ – в природата не съществува друг естествен продукт, който да е така богат на различни витамини – С, Е, В1, В2, К, D, А (каротин), РР, Р. По съдържание на витамин С шипковия плод няма аналог в растителния свят (500-2500 мг) на 100 грама плод. По съдържания на витамин В1 и В2 тя се нарежда на първо място, а по количествата каротин – на второ. Шипката е богат източник на пектин, флавоноиди и желязо, органични киселини (лимонена и яблъчна), захари (предимно захароза, около 2.5%), дъбилни вещества и минерални соли (около 3.25%), най-вече калиеви (около 512 мг%), калциеви (около 50 мг%), фосфорни (около 54 мг%), натриеви (около 47 мг%) и магнезиеви (около 122 мг%) соли. Също така има високо съдържание на есенциални мастни киселини: линолова киселина - омега 6 и линоленова киселина - омега 3, както и антиоксидант бета каротин.

    От захарите в нея се срещат фруктоза, глюкоза, захароза. Богат е също така и съставът й на скорбяла, белтъчини, дъбилни и пектинови вещества, азотни вещества.

    Богатото съдържание на комплекса от полезни вещества прави шипката невероятен имуностимулатор и здравословна добавка с мощно противовъзпалително действие, подпомага и поддържа костите и ставите здрави. Поради високото съдържание на витамин С, шипките има диуретичен ефект и също така подобряват окислително-редукционните процеси в клетките и пропускливостта на капилярите.

    Приемът на сушен плод от шипка води до следните ползи:
    Има противовъзпалително действие;
    Подобрява съпротивителните сили на организма и имунитета му;
    Намалява риска от инсулт и инфаркт;
    Подобрява сърдечната дейност;
    Стимулира кръвообращението;
    Спомага за понижаването на кръвната захар;
    Подпомага обмяната на веществата ;
    Подпомага дейността на черния дроб;
    Спомага за забавяне развитието на атеросклерозата и стерилитета;
    Препятства възпаление на стомашно-чревната и бронхиална лигавица;
    Препятства развитието на гнилостни бактерии в червата.

    Витамин С, наричан още L-аскорбинова киселина (L-300), е изключително важен за функциите на организма на всеки здрав човек. Той подпомага изхвърлянето на тежките метали, действа като антиоксидант в тялото и участва в производството на колаген, който се грижи за здравето на венците, зъбите, костите и кръвоносните съдове. Докато повечето животни са в състояние да произвеждат сами витамин C, хората зависят от външния му прием. Това се случва или с помощта на определени видове плодове и зеленчуци, хранителни добавки или чрез разтворими във вода прахчета и таблетки. Тъй като витамин С е водоразтворим, в случай на моментен прием на излишно количество, той стига до урината и се изхвърля чрез нея от тялото. И понеже не се съхранява в организма, е необходимо той да се приема редовно. Витамин С ограничава оксидацията, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и отстранява тежките метали от тялото. Подобрено усвояване на желязо в червата, защита от свободните радикали в организма, намаляване на окислителното увреждане на ДНК и на окисляването на LDL холестерола – това са само някои от многобройните функции на витамин C

    Поради големия брой благоприятни ефекти върху човешкия организъм витамин C се използва като хранителна добавка.

    Витамин С се усвоява в тънкото черво. Малките дози витамин C се усвояват почти напълно, докато усвояването при дозите, по-високи от 200 mg, може да бъде под 20%. Витамин C се усвоява от организма за около 3 часа след прием. Витамин С се изхвърля с урината, поради което редовният прием е важен.

    Приемът на Витамин С води до следните ползи:
    Спомага за функционирането на имунната система;
    Допринася за ускоряването на метаболизма;
    Спомага за синтезирането на колаген за нормалното функциониране на кръвоносните съдове;
    Допринася за функционирането на нервната система;
    Допринася за намаляване на умората и изтощението;
    Подобрява усвояването на желязото;
    Допринася за здрава психика;
    Спомага за функционирането на имунната система по време на интензивна физическа активност и след нея;
    Спомага за синтезирането на колаген за нормалното функциониране на костите;
    Спомага за синтезирането на колаген за нормалното функциониране на хрущялите;
    Спомага за синтезирането на колаген за нормалното функциониране на венците;
    Спомага за синтезирането на колаген за нормалното функциониране на кожата;
    Спомага за синтезирането на колаген за нормалното функциониране на зъбите;
    Спомага за предпазването на клетките от окислителен стрес;
    Допринася за възстановяването на редуцираната форма на витамин E.

    Противопоказания

    Да не се приема при свръхчувствителност към някоя от съставките.
    Aко имате някакви съмнения относно консумацията на шипки под каквато и да е форма, консултирайте се с лекар или фитотерапевт.

    Бременни жени, кърмачки и деца под 18 години преди употреба е необходимо да се консултират със специалист.

     

    Бърза доставка

    🚚 Сигурна и Бърза Доставка

    Плащане: с наложен платеж в брой при доставка или с карта.

    Доставките се извършват с куриерските услуги на Спиди и Еконт. За поръчки, приети до 14:00 ч. в работен ден, доставката е в рамките на 2 работни дни.

    Покажи пълните подробности

    Customer Reviews

    Based on 10 reviews
    100%
    (10)
    0%
    (0)
    0%
    (0)
    0%
    (0)
    0%
    (0)
    И
    Искра Стойкова
    Страхотни продукти .....ПРЕПОРЪЧВАМ СИЛНО!

    Страхотни български чисти продукти.За първи път поръчах масло с шипка за около очите.,а следващия продукт който ще поръчам е масло за лице който,успокоява раздразненията и зачервяванията причинени от розацея и периорален дерматит.Благидаря Ви.Бъдвте здрави и богословени.

    П
    Пенка Стойнова

    Много добра комбинация-ще го използвам поне 3 месеца

    N
    Nevena Tsuleva

    Като цяло се чувствам много добре откакто приемам капсулите, отразяват се добре на цялостното ми здравословно състояние и най-вече личи на кожата на лицето ми.

    Р
    Росица Гойчева

    Много добър продукт, бърза и коректна доставка, много добра опаковка.

    Г
    Габриела Стефанова

    Изключително съм доволна от перфектното отношение - обратна връзка, точна доставка, независимо от празничните дни. Все още не използвам продуктите ви, така че си запазвам правото да споделя резултатите на по-късен етап.

    Поддържане на кожата и умствената активност

    Витамин C помага за синтезата на колаген, важен за здравето на кожата, и подпомага поддържането на нейната еластичност и младежки вид. Освен това, той подпомага умствената активност и може да има положително влияние при психически разстройства, депресивни състояния и сезонни неразположения.

    За метаболизма и усвояването на желязо:

    Витамин C допринася за ускоряването на метаболизма и помага за намаляване на умората и изтощението. Също така, той подпомага усвояването на желязо в организма, което е от съществено значение за здравето на кръвта и за предотвратяване на анемията.

    Сърдечно-съдовата и нервната система

    Подкрепа за сърдечно-съдовата и нервната система: Витамин C има важна роля в поддържането на здравето на сърдечно-съдовата система и помага за нормалното функциониране на кръвоносната система. Той също така подкрепя нервната система и помага за предпазване на клетките от окислителен стрес.