Прескочи към информацията за продукта
    1 от 4

    19 общ брой мнения

    Брашно шипки с арония - БИО

    Брашно шипки с арония - БИО

    Обичайна цена 8.90 лв BGN
    Обичайна цена Цена при разпродажба 8.90 лв BGN
    -Liquid error (snippets/price line 90): divided by 0% OFF Разпродадено

    🚚 Експресна доставка до 48 часа 

    📞 Телефон за бърза поръчка: +359888022777   (пон - пет/9:00ч - 17:00ч)

    Описание на продукта

    Смляно на каменна мелница 120 микрона. Без глутен.
    Предназначение:
    Богатото съдържание на комплекса от полезни вещества прави шипката невероятен имуностимулатор и здравословна добавка с мощно противовъзпалително действие, подпомага и поддържа костите и ставите здрави. Поради високото съдържание на витамин С, шипките има антиоксидантен и диуретичен ефект и също така подобряват окислително-редукционните процеси в клетките и пропускливостта на капилярите. Приема на плод от шипка намалява риска от инсулт и инфаркт, подобрява сърдечната дейност, стимулира кръвообращението, спомага за понижаването на кръвната захар, подпомага обмяната на веществата. Подобрява окислително-редукционните процеси в клетките.
    Брашното от арония подпомага укрепването на капилярните стени. Аронията е мощен имуностимулант и спомага за подобряване метаболизма на организма.. Високото съдържание на флавоноиди нарежда аронията на първо място в растителния свят. Именно това прави и синергичния ефект при приема на комбинацията шипка и арония.

    Съдържание: Сушен плод от биологична българска шипка и сушен плод от биологична българска арония

    Начин на употреба: Приготвяне на печива (самостоятелно или в комбинация с други брашна). Добавка към шейкове, мюсли, мляко и смутита.

    Опаковка: 0.250кг, 0.500 кг

    Предотвратен CO2 отпечатък: 0.976 кг.

    Характеристики

    Плодовете от арония са богати на витамините С, К, В1, В2, В5 и В9, но най-ценен е витамин Р, който подпомага укрепването на капилярните стени. Аронията е мощен имуностимулант и е богат източник на антиоксидантни съставки. Брашното е богато и на минерали като калий, калций, магнезий, желязо, йод и фосфор. Високото съдържание на флавоноиди нарежда аронията на първо място в растителния свят. Именно това прави и синергичния ефект при приема на комбинацията шипка и арония.

    Шипковият плод е истински „поливитаминен концентрат“ – в природата не съществува друг естествен продукт, който да е така богат на различни витамини – С, Е, В1, В2, К, D, А (каротин), РР, Р. По съдържание на витамин С шипковия плод няма аналог в растителния свят (500-2500 мг) на 100 грама плод. По съдържания на витамин В1 и В2 тя се нарежда на първо място, а по количествата каротин – на второ. Шипката е богат източник на пектин, флавоноиди и желязо, органични киселини (лимонена и яблъчна), захари (предимно захароза, около 2.5%), дъбилни вещества и минерални соли (около 3.25%), най-вече калиеви (около 512 мг%), калциеви (около 50 мг%), фосфорни (около 54 мг%), натриеви (около 47 мг%) и магнезиеви (около 122 мг%) соли. Също така има високо съдържание на есенциални мастни киселини: линолова киселина - омега 6 и линоленова киселина - омега 3, както и антиоксидант бета каротин.

    От захарите в нея се срещат фруктоза, глюкоза, захароза. Богат е също така и съставът й на скорбяла, белтъчини, дъбилни и пектинови вещества, азотни вещества.

    Противопоказания

    Не се наблюдават. Ако сте бременна жена или кърмачка преди да започнете да използвате плодове от шипка или арония, трябва да се консултирате с вашия лекар. Ако имате някакви съмнения относно консумацията на шипки или арония под каквато и да е форма, консултирайте се с лекар или фитотерапевт!

    Рецепти

    Нисковъглехидратно брауни с арония

    Продукти (за 8 порции по две парчета)

    30 г сушена арония

    50 мл хубав коняк

    3 яйца на стайна температура

    60 г масло, меко

    100 г бленд еритритол и стевия* на пудра

    1/4 ч.л. ванилия

    100 г бадемово брашно

    30 г брашно от шипки и арония**

    30 г какао

    1 с.л. бакпулвер

    3 с.л. вода

    40 г бял кето шоколад, нарязан (по желание)

    * готов бленд на Кето.бг

    ** от Балевски и Киров

    Цялата рецепта и начина на приготвяне вижте в блога на Поли Щипка смях и лъжица любов 

    https://dash-of-laughter-spoon-of-love.com/2022/04/10/нисковъглехидратно-брауни-с-арония/#more-9869

     

    Закуска:

    две супени лъжици брашно от шипка и арония в кисело мляко, смути или шейк.

     

    Веган безглутенов хляб

    Продукти:

    1/2 чаша брашно от люспите

    1/2 чаша брашно от семките

    или 1 чаша смесено брашно от целия плод

    1 и 1/2 чаша брашно от сорго + още около 1/2 чаша за измесване

    1 с.л. еритритол

    1 ч. вода

    1 ч. бадемово (или друго растително) мляко

    2 с.л. ябълков оцет

    2 с.л. зехтин

    1 ч.л. сол

    3 ч.л. бакпулвер 

    Приготвяне:

    Хускът се разтваря в смес от водата, млякото и ябълковия оцет. Разбърква се добре и се оставя да се сгъсти. До няколко минути се получава желе-подобна смес. Добавя се зехтинът и се разбърква. В отделна купа се смесват брашната (най-добре пресяти), солта и бакпулвера. Добавя се мократа смес и се разбърква грубо с лъжица (най-добре дървена). След това влизат в употреба ръцете. Разбърква се и се омесва меко тесто. Не се иска много месене, просто да се усвои брашното. Може да пренесете сместа върху хартия за печене, преди да започнете месенето. Сместа ще е пореста и леко безформена. Когато се усвои брашното, оформете хляба. Може да направите декоративни нарези или да посипете с цели овесени ядки (в този случай топнете сладкарска четка във вода и леко намокрете повърхността преди да посипете ядките). Така, както е с хартията отдолу, пренесете върху голямата плитка тава или решетката на фурната и печете около 60 – 70 минути на 190 градуса. Оставете да изстине напълно преди разрязване.Може да замените брашното от сорго с такова от пълнозърнест ориз или киноа.

    Рецептата е предоставена от "Щипка смях и лъжица любов": https://www.facebook.com/dashoflaughterspoonoflove

     

    Сладки с шам фъстък и шипково брашно

    Продукти:

    1/2 чаша обелен шам фъстък (65 г) + още около 30 г за декориране

    1/4 чаша бленд еритритол и стевия

    1/2 чаша бленд еритритол и стевия на пудра (ако ползвате чист – добавете още 2 с.л.)

    1/2 чаша бадемово брашно (50 – 52 г)

    1/4 чаша шипково брашно (30 г) – сложих само брашно от семената, за да повлияя възможно най-малко цвета на крайния продукт

    1 яйце

    Приготвяне:

    Сложете 1/2 чаша шам фъстък в блендера и добавете еритритола на кристали (1/4 чаша) и смелете на ситно. Добавете брашната и еритритола на пудра и завъртете до пълно смесване. Последно добавете яйцето и забъркайте тесто. Получава се доста твърдо. Завийте във фолио и приберете в хладилника за поне 8 часа. Загрейте фурната на 170 градуса. Смелете останалия шам фъстък на не много ситно. Пригответе една тава и я постелете с хартия за печене. Извадете тестото от хладилника и оформете малки топчета. Оваляйте ги в смления шам фъстък и ги наредете в тавата. Печете 12 – 14 минути и след изваждане оставете да се охладят добре, преди да ги преместите.

    Рецептата е предоставена от "Щипка смях и лъжица любов":  https://www.facebook.com/dashoflaughterspoonoflove

     

    Сладък хляб с ревен, брашно от шипки и лавандула

    Продукти:

    1 чаша ревен, нарязан на малки парчета (100 – 110 г)

    1 с.л. бленд еритритол и стевия

    1/2 чаша бленд еритритол и стевия (ако ползвате чист, добавете още 1/2 с.л.)

    2 яйца

    1/2 чаша шарлан

    1/2 чаша брашно от шипки (60 г)

    1/2 чаша бадемово брашно (50 г)

    1/4 чаша кокосово брашно (30 г)

    1 ч.л. сода за хляб

    1 ч.л. бакпулвер щипка сол

    25 г филирани бадеми

    1 капка етерично масло от лавандула (обърнете внимание да е сертифицирано за консумация)

    Приготвяне:

    Сложете ревена в купичка и го смесете добре с 1 с.л. еритритол. Оставете на страна, докато приготвяте тестото. Загрейте фурната до 175 градуса и пригответе малка правоъгълна форма (10 х 20 см) – покрита с намаслена хартия за печене. В по-голяма купа разбийте яйцата с еритритола, шарлана и маслото от лавандула. Пресейте брашната със содата, бакпулвера и солта. Добавете брашнената смес към яйчената с бъркане. Ще се получи много гъсто тесто. Добавете ревена и около 2/3 от бадемите и разбъркайте. Пренесете тестото във формата и поръсете останалите бадеми. Покрийте с фолио и печете 40 – 45 минути. След това махнете фолиото и увеличете на 180 градуса. Печете още 20 минути и проверете с клечка преди да извадите. Оставете да се охлади преди да разрежете.

    Рецептата е предоставена от "Щипка смях и лъжица любов":  https://www.facebook.com/dashoflaughterspoonoflove

     

    Кекс с шипки

    Продукти:

    1 чаша бадемово брашно (90 г)

    2 с.л. кокосово брашно (20 г)

    1/4 чаша шипково брашно (30 г)

    1 с.л. бакпулвер

    щипка сол

    1 ч.л. „сладка“ смес

    1/8 ч.л. смлян карамфил (или натопете клечка за зъби в етерично масло от карамфил и я завъртете в тестото)

    50 г масло, меко (или 1/4 чаша шарлан)

    1/2 чаша бленд еритритол и стевия на пудра (60 г)

    2 яйца

    3/4 чаша бадемово мляко

    3 – 4 с.л. шипков мармалад за глазура

    Приготвяне:

    В достатъчно голяма купа смесете брашната, бакпулвера, солта и подправките (без карамфила, ако ползвате масло) и разбъркайте добре. В друга, по-голяма купа разбийте яйцата с маслото и еритритола. Добавете бадемовото мляко. След това на части добавете брашнената смес. Имайте предвид, че тестото е гъсто и се сгъстява още повече след кратък престой (шипковото и кокосовото брашна са хигроскопични). Най-добре е да го разбъркате на ръка или със специална приставка за тесто в кухненски робот. Загрейте фурната на 175 градуса. Пригответе правоъгълна форма с размери 21 х 11 см, като я постелете с хартия за печене и намазните хартията. Внимателно прехвърлете тестото във формата. Печете около 50 минути и проверете с клечка за готовност, преди да извадите от фурната. Изчакайте да изстине напълно преди да „глазирате“ с шипков мармалад. Поднесете с чай от… шипки, разбира се.

    Рецептата е предоставена от "Щипка смях и лъжица любов":  https://www.facebook.com/dashoflaughterspoonoflove

    Бърза доставка

    🚚 Сигурна и Бърза Доставка

    Плащане: с наложен платеж в брой при доставка или с карта.

    Доставките се извършват с куриерските услуги на Спиди и Еконт. За поръчки, приети до 14:00 ч. в работен ден, доставката е в рамките на 2 работни дни.

    Покажи пълните подробности

    Защо комбинация от шипка и арония?

    Шипковото брашно в комбинация с арония представлява много полезна смес от две суперхрани, които са известни със своите многобройни здравословни ползи. Ето някои от ключовите характеристики и предимства на тази комбинация:

    1. Богато на антиоксиданти: И шипките, и аронията са изключително богати на антиоксиданти, включително витамин C, флавоноиди и антоцианини. Тези антиоксиданти помагат за намаляване на оксидативния стрес в тялото и предпазват клетките от увреждане от свободните радикали.

    2. Подкрепа за имунната система: Високото съдържание на витамин C в шипките и аронията може да помогне за укрепване на имунната система, особено през зимните месеци или в периоди на повишен риск от инфекции.

    3. Подобряване на сърдечно-съдовото здраве: Антиоксидантите в аронията могат да помогнат за поддържане на здравето на сърцето и кръвоносните съдове, като подпомагат намаляването на възпаленията и подобряването на кръвното налягане.

    4. Здраве на кожата и очите: Антиоксидантите в аронията и шипките могат да подпомогнат здравето на кожата, като защитават от UV лъчи и стареене. Те също така подпомагат зрението и могат да предотвратят дегенеративни промени в очите.

    5. Поддържане на нормални нива на кръвната захар: Аронията може да помогне за регулиране на нивата на кръвната захар, което е особено важно за хората с диабет или преддиабет.

    6. Антиинфламаторни свойства: Шипките и аронията имат естествени антиинфламаторни свойства, което ги прави полезни при състояния като артрит.

    Customer Reviews

    Based on 19 reviews
    100%
    (19)
    0%
    (0)
    0%
    (0)
    0%
    (0)
    0%
    (0)
    Р
    Росица Спасова
    Чудесно

    Идеално е за добавка към смутита и десерти . Засища и е полезно . Бих пробвала и това с коприва .

    Т
    Теодора Вълкова
    Природен продукт

    Прибавям го към всяко печиво,предава вкус,аромат и витамини!Благодаря ви за прекрасните продукти,качествени и много полезни за здравето!

    А
    Александра Куманова

    Брашното е страхотно!
    Пия сутрин с малко прясно мляко .
    Чувствам се много добре ,енергична .
    Благодаря Ви !

    И
    И.И.

    Брашно от шипка и арония е перфектно към закуската. Придава енергия и ситост на организма за дълги часове

    В
    Ваня Николова

    Все още не съм го ползвала.Коректна и бърза доставка!