Прескочи към информацията за продукта
    1 от 2

    16 общ брой мнения

    Брашно от шипки с коприва - БИО

    Брашно от шипки с коприва - БИО

    Обичайна цена 8.90 лв BGN
    Обичайна цена Цена при разпродажба 8.90 лв BGN
    -Liquid error (snippets/price line 90): divided by 0% OFF Разпродадено

    🚚 Експресна доставка до 48 часа 

    📞 Телефон за бърза поръчка: +359888022777   (пон - пет/9:00ч - 17:00ч)

    Описание на продукта

    Смляно на каменна мелница 120 микрона. Без глутен.
    Предназначение:
    Богатото съдържание на комплекса от полезни вещества прави шипката невероятен имуностимулатор и здравословна добавка с мощно противовъзпалително действие, подпомага и поддържа костите и ставите здрави. Поради високото съдържание на витамин С, шипките има антиоксидантен и диуретичен ефект и също така подобряват окислително-редукционните процеси в клетките и пропускливостта на капилярите. Приема на плод от шипка намалява риска от инсулт и инфаркт, подобрява сърдечната дейност, стимулира кръвообращението, спомага за понижаването на кръвната захар, подпомага обмяната на веществата. Подобрява окислително-редукционните процеси в клетките.
    Брашното от коприва се характеризира с наличието на големи количества желязо, на което се дължи кръвоспиращото, диуретичното и противоревматично действие. Приема на коприва влияе отлично върху обмяната на веществата и намаляването на съдържание на захар в кръвта. Отличава се с мощно кръвопречиставщо и кровообразуващо действие.

    Съдържание: Сушен плод от биологична българска шипка и сушена българска коприва

    Начин на употреба: Приготвяне на печива (самостоятелно или в комбинация с други брашна). Добавка към шейкове, мюсли, мляко и смутита.

    Опаковка: 0.250кг

    Предотвратен CO2 отпечатък: 0.496 кг.

    Характеристики

    Шипковият плод е истински „поливитаминен концентрат“ – в природата не съществува друг естествен продукт, който да е така богат на различни витамини – С, Е, В1, В2, К, D, А (каротин), РР, Р. По съдържание на витамин С шипковия плод няма аналог в растителния свят (500-2500 мг) на 100 грама плод. По съдържания на витамин В1 и В2 тя се нарежда на първо място, а по количествата каротин – на второ. Шипката е богат източник на пектин, флавоноиди и желязо, органични киселини (лимонена и яблъчна), захари (предимно захароза, около 2.5%), дъбилни вещества и минерални соли (около 3.25%), най-вече калиеви (около 512 мг%), калциеви (около 50 мг%), фосфорни (около 54 мг%), натриеви (около 47 мг%) и магнезиеви (около 122 мг%) соли. Също така има високо съдържание на есенциални мастни киселини: линолова киселина - омега 6 и линоленова киселина - омега 3, както и антиоксидант бета каротин.

    От захарите в нея се срещат фруктоза, глюкоза, захароза. Богат е също така и съставът й на скорбяла, белтъчини, дъбилни и пектинови вещества, азотни вещества.

    Копривата е богата на антиоксиданти, витамини и минерали, флавоноиди, силициева, фолиева и пантотенова киселина, витамин А, желязо, калций, калий, магнезий, витамини от групата В, витамин С, витамин К. Препоръчва се при анемия, артрит и болки в ставите, лекува подагра, подпомага мъжката потентност и профилактиката на простатната жлеза, пречиства кръвта и подпомага кръвотворната система.

    Противопоказания

    Не се наблюдават. Ако сте бременна жена или кърмачка преди да започнете да използвате плодове от шипка или арония, трябва да се консултирате с вашия лекар. Ако имате някакви съмнения относно консумацията на шипки или арония под каквато и да е форма, консултирайте се с лекар или фитотерапевт!

    Бърза доставка

    🚚 Сигурна и Бърза Доставка

    Плащане: с наложен платеж в брой при доставка или с карта.

    Доставките се извършват с куриерските услуги на Спиди и Еконт. За поръчки, приети до 14:00 ч. в работен ден, доставката е в рамките на 2 работни дни.

    Покажи пълните подробности

    Защо брашно от шипка с коприва?

    Шипковото брашно с коприва представлява съчетание на две мощни билкови съставки, които имат различни полезни свойства за здравето. Ето някои от основните ползи и характеристики на тази комбинация:

    1. Богато на витамини и минерали: Шипката е източник на витамин C, витамини от група B, витамин K и множество минерали. Копривата съдържа желязо, калций, магнезий и витамини A и C.

    2. Подобряване на имунната система: Високото съдържание на витамин C в шипката и копривата може да помогне за укрепване на имунната система.

    3. Антиоксидантни свойства: Шипките са известни със своите антиоксидантни свойства, които могат да помогнат в борбата със свободните радикали и оксидативния стрес.

    4. Противовъзпалителни ефекти: Копривата има естествени противовъзпалителни свойства, които могат да бъдат полезни при състояния като артрит или мускулни болки.

    5. Подпомагане на храносмилането: Копривата традиционно се използва за подобряване на храносмилателните процеси и облекчаване на стомашни проблеми.

    6. Поддържане на кръвното налягане и здравето на сърцето: Съдържанието на калий в копривата може да помогне за регулиране на кръвното налягане.

    7. Детоксикиращ ефект: Копривата се използва за детоксикация на тялото и подпомагане на функцията на бъбреците и черния дроб.

    Customer Reviews

    Based on 16 reviews
    100%
    (16)
    0%
    (0)
    0%
    (0)
    0%
    (0)
    0%
    (0)
    Г
    Галя Цветкова
    Брашно от шипка и коприва

    Много добър продукт!

    С
    Стелияна Йорданова

    Слагам от брашното ежедневно в кашата на детето ми, защото не консумираме месо. Надявам се да покрива нуждите и.

    К
    КРИСТИНА КУМАНОВА

    Стана част от сутришната ми рутина.Сега ще го заместя с брашно от шипка и арония!

    Д
    Димитрия Букова

    Изключително доволна съм от продукта!

    Д
    Диана Стайкова
    Прекрасна идея

    Освен че съчетанието, което сте направили е много полезно, за мен бе изненада, че даже е вкусно :)