Когато науката и здравето вървят ръка за ръка: BK Collagen Peptan

    Когато науката и здравето вървят ръка за ръка: BK Collagen Peptan

    1e7b200f67f7ea7b93e7e29d4cf226d5_1
    В днешния свят, където здравето и дълголетието стават все по-голям приоритет на хората, се наблюдава нарастващ интерес към продуктите, които подпомагат тези цели. Един от ключовите компоненти в тази област е колагенът. 

    В тази статия ще разгледаме по-задълбочено значението на колагена и как BK-Collagen Peptan® от Balevski.eu предлага уникална формула за поддържане на младостта и здравето.
    6-2_4720

    Колаген - основни характеристики

    Колагенът е основен протеин в човешкото тяло, който играе ключова роля в поддържането на структурната цялост на различни тъкани, включително кожата, ставите, костите и сухожилията. Освен това, колагенът спомага за хидратацията на кожата, поддържането на нейната еластичност и укрепването на косата и ноктите. Колагенът също така подпомага цялостното здраве на ставите, като улеснява тяхното движение и намалява дискомфорта.

    Производство на колаген в тялото

    Производството на колаген започва да намалява след 25-годишна възраст, като този процес се ускорява още повече след 45-годишна възраст. Това намаляване е естествена част от процеса на стареене и води до по-бавно възстановяване на клетките, което влияе на еластичността и хидратацията на кожата, както и на здравината на ставите и костите. Фактори като UV радиация, замърсяване и нездравословен начин на живот могат допълнително да ускорят намаляването на колагена.

    Липса на колаген - симптоми

    Симптомите на недостиг на колаген са многообразни и засягат различни аспекти на здравето и външния вид. Те включват увеличаване на бръчките, намалена еластичност на кожата, поява на тънки линии, загуба на плътността на костите, болки в ставите, увеличаване на времето за заздравяване на рани, суха и лющеща се кожа, и изтъняване на косата. Тези симптоми са особено забележими при хората над 45-годишна възраст, които са по-склонни към недостиг на колаген поради естествените процеси на стареене.
    before-after-portrait-mature-woman-retouched_1

    Необходимост от прием на колаген

    С напредването на възрастта, важността на приема на колаген се увеличава, тъй като това помага за компенсация на намаляващите нива на колаген в тялото. Редовният прием на колаген подпомага поддържането на здрава кожа, коса и нокти, подобрява мобилността и здравината на ставите и костите, и може да спомогне за подобряване на общото здравословно състояние. Освен това, колагенът може да има положителен ефект върху храносмилателната система и общото възстановяване на тялото.

    BK Collagen Peptan® – Решението на Balevski&Kirov

    BK-Collagen Peptan® представлява иновативно решение в областта на колагеновите добавки, разработено от Balevski&Kirov. Този продукт се отличава с уникалната си комбинация от висококачествени колагенови пептиди, шипка, куркума и витамин C. Тази формула осигурява множество ползи за здравето, включително поддържане на здравината на ставите, костите, косата и ноктите. Колагенът в продукта подпомага производството на хиалуронова киселина, която е важна за хидратацията на кожата и поддържането на нейната еластичност. Шипката, съдържаща биофлавоноиди, усилва усвояването на колагена в тялото, докато витамин C увеличава биодостъпността на колагена. Куркумата добавя важни противовъзпалителни свойства, което допълва общото въздействие на продукта върху здравето.
    1

    Защо точно тази комбинация?

    Създавайки продукта BK-Collagen Peptan® си поставихме една основна цел - да направим най-мощната комбинация от съставки, които да поддържат младостта, здравето и жизнеността на човек. Всяка една съставка в тази хранителна добавка е в симбиоза с останалите, като заедно те имат мощен синергичен ефект.

    1. шипково брашно

    Шипковият плод е истински „поливитаминен концентрат“ – в природата не съществува друг естествен продукт, който да е толкова богат на биофлавоноиди и галактолипиди - ключови компоненти, подпомагащи усвояването на колагена. Високото съдържание на желязо, както и витамините – С, Е, В1, В2, К, D, А (каротин), P, PP допълнително подпомагат синергичния ефект при употребата на продукта. По съдържание на витамин С шипковия плод няма аналог в растителния свят (до 2500мг) на 100 грама плод. По съдържаниe на витамин В1 и В2 тя се нарежда на първо място, а по количествата каротин – на второ. Също така има високо съдържание на есенциални мастни киселини: линолова киселина - омега 6 и линоленова киселина - омега 3, както и антиоксидант бета каротин.

    2. какво са галактолипиди и защо са толкова важни?

    Галактолипидите са вещества, които се намират във високи концентрации в шипковия плод и се считат за ключови за усвояването на колагена от човешкия организъм. Тези молекули играят важна роля в стабилизирането на колагена, като му помагат да запази своята структура и функционалност. Освен това, галактолипидите улесняват процеса на интеграция на колагена в различните тъкани на тялото. Те също така подобряват биодостъпността на колагена, което означава, че тялото може по-лесно да го абсорбира и използва за обновяване и регенерация на кожата, ставите, костите и други тъкани. Така шипковият плод не само предоставя витамин С, необходим за производството на колаген, но и е богат източник на галактолипиди, които съдействат за оптималното използване на този важен протеин от организма.

    3. куркума

    Куркумата съдържа активния компонент куркумин, който е известен със своите мощни противовъзпалителни свойства. Той подпомага намаляването на възпалителните процеси в ставите и други части на тялото, което допринася за по-ефективната абсорбция и усвояване на колагена. Както знаем, колагенът е важен за поддържане на здравината и функцията на ставите. Комбинацията с куркумата подсилва този ефект, като помага за намаляване на болката и подобрява мобилността на ставите. Антиоксидантни свойства: Куркумата е един от най-мощните антиоксиданти, който подпомага защитата на клетките от оксидативен стрес. Това подобрява ефективността на колагена да поддържа здрава кожа, кости и стави.
    Знаете ли, че?.... 

    Доказано е, че куркумата подобрява усвояването на различни вещества, включително колагена, като улеснява неговото проникване в клетките. Когато две или повече съставки се комбинират и тяхната обща ефективност е по-голяма от сумата на тяхната индивидуална ефективност, това се нарича синергичен ефект.

    4. А каква е ролята на Витамин C?

    Витамин C играе ключова роля в процеса на синтез на колагена.  
    • Участието му в хидроксилацията на аминокиселините пролин и лизин е от съществено значение за формирането на колагеновите молекули. Този процес гарантира стабилността и функционалността на колагеновите влакна. 
    •  Като антиоксидант, витамин C помага в борбата със свободните радикали и предотвратява преждевременното стареене на кожата. 
    •  В съчетание с колагена, който поддържа еластичността и хидратацията на кожата, двете съставки предоставят по-добра грижа за кожата. 
    • Когато се приемат заедно, витамин C може да повиши биодостъпността на колагена, което улеснява усвояването му от организма. 
    •  Витамин C е от съществено значение за активирането на ензимите, отговорни за свързването на аминокиселините и образуването на колагеновата структура. 
    • Колагенът и витамин C подпомагат функционирането на множество системи в организма. Тяхната комбинация не само подобрява здравето на кожата, но и укрепва ставите, костите и кръвоносните съдове.

    5. Защо избрахме да използваме Collagen Peptan®?

    Peptan® е водеща марка за колагенови пептиди и се използва широко във функционалните храни, напитки, диетични добавки и козметични продукти. Вижте кои са основните предимства на колагеновите пептиди Peptan®, които го правят предпочитан избор за много потребители и производители, които търсят качествени и ефективни решения за здраве и красота - каквито търсехме и ние.

    Висока биологична наличност: Колагеновите пептиди Peptan® се характеризират с бърза и ефективна абсорбция в организма благодарение на тяхната малка молекулна маса. 
    • Подобряват здравето на кожата: Peptan® стимулира производството на колаген в кожата, подобрявайки нейната хидратация, еластичност и общ вид.   
    • Поддържане на здравината на ставите и костите: Помага в поддържането за здравината и гъвкавостта на ставите, спомага за заздравяването на костната тъкан.
    •  Поддържа здравето на косата и ноктите: Peptan® подпомага растежа и здравината на косата и ноктите. 
    • Спортни предимства: Peptan® подпомага възстановяването на мускулите и подобряването на ставната функция. 
    • Безопасен и ефективен: Peptan® е произведен чрез строг контрол на качеството и безопасността, като отговаря на международни стандарти за хранителни добавки.
    • Естествен и устойчив: Peptan® се произвежда от естествени източници и е устойчив при обработка, което го прави идеален за различни приложения.

    BK-Collagen Peptan® от Balevski&Kirov представлява мощно средство в борбата срещу признаците на стареенето и поддържането на здравето и младостта. Редовният прием на този продукт може да донесе значителни ползи за хората над 45-годишна възраст, като помага за намаляване на признаците на недостиг на колаген и подобряване на общото здравословно състояние. С BK-Collagen Peptan®, науката и здравето наистина вървят ръка за ръка, предлагайки формула за дълголетие и качество на живот.
    Коментари:
    Оставете коментар:
    Your Email Address Will Not Be Published. Required Fields Are Marked *
    Прочетете още: